9 Mayıs 2011 Pazartesi

Oyun (5)

Oyunun Adı: Atom Oyunu
Oyun Yeri: Spor Salonu
Oyun Süresi: 2-3 tekrar
Oyuncu Sayısı: Sınıf Mevcudu
Oyunun Oynanışı: Oyuncular spor salonu içinde dağılırlar. Salonun tamamını kullanacak şekilde hafif tempo şeklinde dolaşırlar. Oyuncuların birbirlerinden ayrı olmaları gerekmektedir. Grup halinde dolaşmamalıdırlar. Oyunu oynatan kişi(öğretmen) oyuncuların sayısına göre bir rakam söylediğinde, oyuncular söylenen sayıda birbirleri ile birleşerek bir grup oluştururlar. ÖR: 30 kişilik grupta 4 denildiğinde, 7 tane grup oluşur. 2 kişi açıkta kalır ve bunlar oyun dışında olurlar. Oyun bu şekilde sürer ve sona 2 kişi kalana kadar devam eder ve son bulur.


Oyunun Adı: Eşini Bul Otur
Oyun Yeri: Salon veya Sınıf
Oyun Süresi: 10 dakika
Oyuncu Sayısı: Sınıf Mevcudu
Oyunun Oynanışı: Çocuklar oyun alanında ikişerli eş olurlar. Eşlerden biri iç dairede, diğeri dış dairede olmak üzere iç içe iki daire oluştururlar. İç daire kendi aralarında, dış dairedeki çocuklar kendi aralarında el ele tutuşurlar. Öğretmenin başla komutu ile iç daire soldan, dış daire sağdan dönmeye başlarlar. Dairedekilerin ellerini bırakmamaları gerekir. Öğretmen ‘eşini bul otur’ dediğinde, herkes eşini bulur. Önceden çizilmiş bir çizginin ardına geçmeleri istenir. En sona kalan eşler, oyun dışı kalır.


Oyunun Adı: Tek Çek
Oyun Yeri: Salon veya Bahçe
Oyun Süresi: 3-5 tekrar
Oyuncu Sayısı: 8-10 kişi
Oyunun Oynanışı: Oyuncular, içinde rahat hareket edebilecekleri bir alana yerleştirilir(kare veya daire). Oyunu yöneten kişi alan dışında kalır, oyunculardan 1 denildiğinde sağ dizlerini çekmeleri, 2 denildiğinde sol dizlerini çekmelerini, 3’te kendi eksenleri etrafında dönmeleri, 4’te ise oturup kalkmaları istenir. Oyunu yöneten kişi oyun alanı içinde rahat hareket eden oyunculara aniden, önceden belirtilen rakamlı komutlar söylenir. Söylenen komuta uyan hareketi yapmayan, şaşıran, duraksayan oyuncu, oyun dışı kalır. Oyunu dışardan izleyen diğer öğrenciler, oyunu yöneten kişiye yardımcı olurlar. En son kalan oyuncu, oyunu kazanır.



Oyunun Adı: Çabuk Ol
Oyun Yeri: Sınıf
Oyun Süresi: Birkaç Tekrar
Oyuncu Sayısı: Sınıf Mevcudu
Oyunun Oynanışı: Öğretmen önce sınıfı üç gruba ayırır. Sonra herkese üzerinde rakam yazan bir kart verir. Üç sepetin içerisinde de oyuncaklar olur. Sıra oyunun başlamasına gelir. Çocuklar bu üç grup içerisinde yerlerini alırlar. Öğretmen belirli bir süre belirler(mesela bir müzik açar ve istediği yerde bu müziği keser).Oyuncular sırasıyla, ellerindeki kartta yazan rakam sayısı kadar oyuncağı, önceden belirlenen çizgi ardına ulaştırır. Müzik kesilmiş olduğunda hangi grupta en fazla oyuncu, oyuncak ulaştırdıysa o grup oyunu kazanır. 

Oyunun Adı:
Oyun Yeri: Bahçe ya da Herhangi Bir Boş Alan
Oyun Süresi: 3-5 tekrar
Oyuncu Sayısı: Sınıf Mevcudu
Oyunun Oynanışı: Öğretmen öncelikle sınıfı 3-4 gruba ayırır. Sonra grup sayısı kadar, yere, tebeşirle, üç sütun beş satırlık tablo çizer. Oluşan kutucuklara da rastgele olarak geometrik şekiller çizer(ancak aynı sırada aynı geometrik şekiller olmamak şartıyla). Oyuncular gruptaki yerlerini alırlar. Sırası ile her oyuncu, öğretmenin verdiği yönergeye uygun olarak satırları atlar(mesela öğretmen ‘kare’ yönergesini verdiğinde, oyuncu karenin üzerine atlayacak). Bu oyun, her grupta bir öğrenci kalana kadar devam eder. En sona kalan öğrenciler, oyunu kazanır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder